Mengenai Kami

Latar Belakang

Kilang Makanan Moi Kee Sdn. Bhd. merupakan perniagaan keluarga yang diasaskan oleh Kok Hock dan Lee Moi pada tahun 1960. Kami mula menjalankan perniagaan secara kecil-kecilan dengan 10 pekerja di sebuah kilang yang kecil di Bentong, Pahang. 

Seiring perkembangan perniagaan, kilang kami telah berpindah ke Kuantan, Pahang pada tahun 1972. Ketika itu, kilang kami merupakan kilang makanan pertama yang ditubuhkan di kawasan perinductrian Semambu, Kuantan, Pahang. 

Menjelang tahun 2010, kami menaik taraf fasiliti yang sedia ada kepada fasiliti yang lebih efisien untuk menampung permintaan yang semakin tinggi. Kami membekalkan servis penghantaran produk ke kedai runcit, pasaraya dan pasar borong agar kualiti produk kami terjamin. Penghantaran produk kami merangkumi hampir semua kawasan di negeri Pahang dan Terengganu. Produk kami juga dihantar ke sesetengah kawasan Johor. 

Kami amat bersyukur atas sokongan daripada penduduk setempat dan akan berusaha untuk menghasilkan produk yang berkualiti, halal dan bersih.

Visi

Menjadi salah satu pengeluar dan pengeksport mee yang kompetitif

Misi

- To provide hygienic and safe products
- To provide high-quality and reasonably priced products
- To meet all spectrums of customer needs

Facilities

Silo

Dandang

Rawatan air sisa

Bilik simpanan sejuk

Pengiktirafan

Kami berdedikasi untuk menyediakan produk yang berkualiti tinggi untuk memenuhi keperluan dan kehendak pelanggan kami. Semua produk kami diperakukan telah memenuhi peraturan dan standard

Kami menghasilkan produk berkualiti tinggi yang boleh dipercayai melebihi 50 tahun